HSB-komplexet Marmorns balkonger

Marmorns balkonger 1

HSB-komplexet marmorn är tämligen sorgligt renoverat idag. Nya fönster och balkonger har tagit bort det mesta av den ursprungliga fasadens lätthet och fräschör. Husens norrfasader som helt består av balkonger har på detta sätt ändrat åtskilligt i karaktär. endast en byggnad har kvar sin ursprungliga fasad om jag inte missminner mig. På bilden ovan ser vi dock 30-talsfasaden i sitt ursprungliga utförande. Stram elegans, mycket tilltalande. Och nu ett minne blott.

2 svar på “HSB-komplexet Marmorns balkonger”

 1. Nu blev jag allt nyfiken! Min karl bor i de här huset och i skrivande stund sitter jag på en av dom där undermåligt renoverade balkongerna. I mina ögon är huset sig väldigt likt de bild jag sett från förr (sitter i trapphuset).
  Enligt karln så är dessutom fasaden byggnadsminnesmärkt (eller vad det kallas
  ?) och man får inte ens sätta upp en markis om den inte är av rätt typ och färg.
  När skedde de renoveringar du inte tycker gått rätt till?
  Obs! inte kritik utan mest nyfiken! 😀

  1. Hej Roligt att du är intresserad. Det är märkligt att huset har en hög klassning och man gjort som man gjort. Många fönster är bytta och e nya har satts in i den gamla karmen vilket gör att ljusinflödet minskar. Balkongerna är i lättmetall istället för smide och utförandet skiljer sig rätt radikalt från det ursprungliga, åtminstone för ett tränat öga. Framförallt infästningar och dimensioner (smide kan göras smäckert, lättmetall blir grövre). Så här kan en ursprunglig balkong se ut: http://www.ravjagarn.se/blogg/wp-content/uploads/balkonger_strindbergsgatan_49.jpg Jämför med de som sitter där idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *