Kontakt

This page is required for plugin WP Mobile Edition.

10 thoughts on “Kontakt

 1. Hej, jag söker någon som kan fördjupa min kunskap om Traneberg. Kan man hyra dig för kunskap och föreläsningar?

 2. Hejsan,
  Har en fråga angående en Visiton ballerina..
  Vad en sån kan vara värd…
  Har bild på den

 3. Hej! Jag har just köpt en lägenhet på Stora Essingen. Huset är byggt 1938. Jag är väldigt nyfiken på vad som ligger under ”plastmattan” i ett hus från den här tiden? Det borde vara rågolv av furu tänker jag, men hur får man bäst koll på sånt?

 4. Hej, har precis vårdat ett par av originalfönstren på huset. Byggt 1960. Ett av dessa är ett Åtvidabergsfönster (pivåhängt). Ett annat som jag är osäker på är en typ av vridfönster men ej i vertikal-led utan öppnas som ett sidohängt men med gångjärnsbeslaget sitter 1/3-del från ena sidan. Beslagen är märkta Rubens och i övrigt inga märkningar. Vet du om Rubens var en fönstertillverkaren eller endast tillverkare av beslag? Precis som det pivåhängda Åtvidabergsfönstret är det samma kanonkvalitet på trädelarna, både båge och karm. (Kärnvirke från norrlandsfura, sannolikt. Efter 60 år med endast en ommålning som det verkar så är virket så friskt att det i princip inte suger till sig något av grundoljan jag försökt att mata båda dessa fönster med.)

  1. Det där 1/3-delsfönstren är intressanta! Jag känner inte till Rubens, det kan vara fönstertillverkaren men det kan också vara beslag. Störst var Sundsvalls perspektivfönster och Åtvidabergsfönstret, men HSB och några andra hade sina egna lösningar om jag inte minns fel.

 5. Hej jag heter Pia wallin och jobbar som scenograf, jag undrar om du vet något om Göteborg med omnejd. Jag letar för filminspelning ett “boende” för en präst på 1940-talet och jag skulle vilja ha ett kök modell äldre med pärlspont på väggarna.. Har du någon ide´
  Med vänlig hälsning Pia wallin

 6. Hej
  Jag ska göra ett föredrag om Hatt-Rune Holmgren och om den tid han bodde här i Förslöv där jag bor nu. Har du mycket info om honom och hans mor och broder Björn? Vi här nere i Skåne känner ju bara till honom sådan han var när han bodde här men vi skulle behöva lite bakgrundsinformation. Tacksam om du kan höra v dig. Lilian Bringle ordförande i Förslövs socken Förr och Nu

 7. Hej! Vi ska dra in bergvärme i vårt sekelhus från 1894, vill ha tips på hur man placerar rören till elementen – höga golvsocklar och lister är original.

  1. Knepigt! MItt råd är att titta på hus från liknande tid där man satt in vattenburen värme på 1920-1950-tal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *