Husen på Kalendervägen, Kortedala

Husen på Kalendervägen

Ungefär 1953 stod punkthusen på Kalendervägen i Kortedala klara. Arkitekt var Nils Einar Eriksson som skapat trevliga lägenheter, framförallt två- och trerummare om jag minns rätt. Tyvärr minns jag inte i vilket nummer av Byggmästaren husen presenterades, eller om det är på något annat ställe jag sett planerna.

Idag är husen tyvärr inklädda med trapetskorrugerad plåt. De ursprungliga fönstren (vissa av perspektivtyp) och balkongerna finns dock kvar och visar hur eleganta husen en gång måste ha varit. Det är synd att man inte varit försiktiga med dessa 50-talsklassiker!

2 svar på “Husen på Kalendervägen, Kortedala”

  1. Oh, vad jag saknar mitt stora, o-avbrutna fönster! Efter att jag monterat nya lister runt om, hade jag då varmare inomhus, än jag fick sedan med de nya uppdelade plastfönstren..
    Jag kände mig inklämd och instängd, direkt jag klev in till den nya utsikten.

    Det hade funnits all möjlighet, att renovera flertalet av de gamla bågarna. Och samtidigt fått behålla de breda marmor-bänkarna till blommorna! Dagens plast-trampoliner, är redan gulnade och repiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *