Långfredagen står döden för dörren

Nu hoppas jag att vår herre har överseende mitt tilltag.

Som många kanske inte vet, firades påsken redan på det noir-stinna 40-talet och detta till minne av salig Casimir Silfverstake som offrade sitt liv för att rädda ett välfyllt barskåp. Det var en kulen kväll. Casimirs barskåp var fyllt till bredden, ty det skulle bli en vår fylld av stora kalas. Framåt natten hördes märkliga ljud från källarvåning. Casimir, som anade oråd, bad jungfrun hämta en förskärare och embarkerade sig framför barskåpet med kniven i högsta hugg och ett stearinljus i sin hand.

Med förskärare i hand

Den liga som bestämt sig för att råna Casimir och hans barskåp var av allra grymmaste sort. När dagen grydde hittade jungfrun honom död på soffan inne i kabinettet. Spriten hade de dock inte fått med sig, ty förskäraren hade faktiskt gjort nytta. Alltsedan den gången firar Casimirs vänner hans tragiska hädanfärd och gläder sig åt att han så osjälviskt räddade dem från en torrlagd vår.

I soffan död

2 thoughts on “Långfredagen står döden för dörren

  1. Man har förstås hört om dylika rövarband, som låter sig förses med annans ädla droppar. Jag höjer mitt glas åt barskåpets väktare och påskens mysterier!

  2. Dylika rövarband är förskräckliga, och skonar inte ens unga och vackra män iklädda burgunderfärgade rökrockar med tofs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *