Rävjägarn

Ytterligare en tråkig HSB-renovering

Stagneliusvägen 41

Vi är tillbaka i Fredhäll, på Stagneliusvägen 41. Kåken ritades av Bocander & Cronvall (kontoret hette ursprungligen Hagström och Ekman men övertogs av ett par anställda) och byggdes ca 1935. Jag gillar huset och när jag bodde i Fredhäll var det fortfarande i nästintill ursprungligt skick (planlösningen). Idag har det fått nya, riktigt fula balkonger och moderna fönster, allt på klassiskt HSB-manér. Jag gissar att även interiörerna är tämligen urblåsta. Det är synd att man inte har sett kvalitéerna i den ursprungliga arkitekturen och materialen, utan standardrenoverat på ett helt och hållet ovarsamt sätt!

Tags: , ,

6 Responses to “Ytterligare en tråkig HSB-renovering”

 1. Erik Sätre says:

  Bra poäng. Intressant, trodde HSB ville värna om deras historia. Balkongerna ser ut som lastpallar med innehåll insvept i sån där höbalsplast…

 2. Marie S says:

  Usch vad trist att denna fastighet gått samma öde till mötes som otaliga andra ändra sedan 1980-talets ROT-bidragsvåg och ända in i våra dag.

  Marie

  • Rävjägarn says:

   Ja, det verkar aldrig ta slut. Just den där ROT-vågen på 80talet förstörde mycket. Minns att jag varit inne i några ROT-renoverade hus från den tiden och de hade bara parketten och någon list kvar. Trist! Det var ju så fina lägenheter från början.

 3. Gun Lindh says:

  Bodde på Stagneliusvägen 41, 5trappor (den vänstra balkongdelen) från 1942 -1951. Det går inte att trycka på planlösningen. Det vore kul om du fick igång den.

Leave a Reply

Comments Protected by WP-SpamShield for WordPress