Ett analogt foto taget i befintligt ljus

Befintligt ljus

Jag har tagit en hel del bilder med digital kamera under det senaste året. Nu syftar jag inte på mobilbilder, utan på en vanlig digital kamera. Praktiskt och snabbt om man vill dokumentera. Inte lika bra om man vill att det skall bli snygg. Ja, jag vet, det är naturligtvis en fråga om hur pass bra digital kamera man har, och hur man efterbehandlar bilderna.

Bilden ovan är tagen i befintligt ljus. Motljus. Jag har ljusat upp den i Lightroom, men på det stora hela blev den bra utan några större vedermödor. Det är klart att jag skulle kunnat ha justerat färgerna lite, men jag gillar det lite gulgröna.

Analoga bilder blir oftast bra, även om de inte är perfekta. Kanske handlar det om ideal, eller hur man vant sig att foton skall se ut. Jag vet inte riktigt, men jag föredrar faktiskt det uttryck som analogt foto skapar. Just denna bild är tagen med Fuji Superia 200, en film jag ofta använder. Kodak Ektar 100 använder jag ibland också. en är dyrare, men resultatet blir mycket bra. Dessutom är den finkornig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *