Ytterligare en tråkig HSB-renovering

Stagneliusvägen 41

Vi är tillbaka i Fredhäll, på Stagneliusvägen 41. Kåken ritades av Bocander & Cronvall (kontoret hette ursprungligen Hagström och Ekman men övertogs av ett par anställda) och byggdes ca 1935. Jag gillar huset och när jag bodde i Fredhäll var det fortfarande i nästintill ursprungligt skick (planlösningen). Idag har det fått nya, riktigt fula balkonger och moderna fönster, allt på klassiskt HSB-manér. Jag gissar att även interiörerna är tämligen urblåsta. Det är synd att man inte har sett kvalitéerna i den ursprungliga arkitekturen och materialen, utan standardrenoverat på ett helt och hållet ovarsamt sätt!

6 svar på “Ytterligare en tråkig HSB-renovering”

  1. Bra poäng. Intressant, trodde HSB ville värna om deras historia. Balkongerna ser ut som lastpallar med innehåll insvept i sån där höbalsplast…

  2. Usch vad trist att denna fastighet gått samma öde till mötes som otaliga andra ändra sedan 1980-talets ROT-bidragsvåg och ända in i våra dag.

    Marie

    1. Ja, det verkar aldrig ta slut. Just den där ROT-vågen på 80talet förstörde mycket. Minns att jag varit inne i några ROT-renoverade hus från den tiden och de hade bara parketten och någon list kvar. Trist! Det var ju så fina lägenheter från början.

  3. Bodde på Stagneliusvägen 41, 5trappor (den vänstra balkongdelen) från 1942 -1951. Det går inte att trycka på planlösningen. Det vore kul om du fick igång den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *