Riktigt vackert i Sidenhuset och NK

Mitt emot NK låg Sidenhuset, ett varuhus inrymt i det vackra Hamngatspalatset som ritats av Johan Laurentz och stod klart 1899. Varuhuset övertogs av NK som hade en del av sin verksamhet förlagd dit. NK:s textilkammare fanns där, och kanske även NK Inredning, jag är inte säker. Huset revs 1969 och idag står Sparbankshuset på dess plats. Antagligen var byggnadens inre till stor del förvanskat vid rivningen, och med det menar jag att mycket ändrats genom åren. I bottenvåningen fanns dock denna vackra lokal. Och sså här elegant var entrén och här en interiör högt uppe i huset.

Bildena kommer från Stockholmskällan, en utmärkt webbplats.

2 svar på “Riktigt vackert i Sidenhuset och NK”

  1. Wow! Barcelonastolen och Bertoias Diamond chair på nästa bild. Den sålde NK från 1952. Undrar hur många som hade såna möbler på den tiden egentligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *