Torget i Skellefteå ungefär runt 1960

Torget i Skellefteå

Så hr såg det ut i Skellefteå runt 1960. Gammalt och nytt. Funkis, helmodernt och ett hus från förra sekelskiftet. Jag tycker att det är väldigt snyggt Idag är det äldsta huset ett minne blott och de nyare sönderrenoverade. Tyvärr en vanlig syn i stora delar av landet. Det är oftast en god idé att vara rädd om byggnader. är man de och de får blir gamla uppskattas de oftast av det stora flertalet, men det tar sin tid.

4 thoughts on “Torget i Skellefteå ungefär runt 1960

 1. Mina föräldrar bodde fram till sent 1990 – tal längst upp i huset t v. En mycket trevlig fyrarummare med öppen planlösning och öppen eldstad (original) mellan matsal och vardagsrum. Sistnämnda rum har s t o r terrass ut mot torget.
  Kan även nämna att garaget i huset har( hade?) bilhiss.

  1. Åh, öppen spis! Väldigt lyxigt. Vet d när huset byggdes? Passerade torget för några veckor sedan. En fin plats, men inte lika snygg idag som då.

   1. Byggår 1960.
    Den öppna spisen i väggen mellan sällskapsrummen var galet farlig med småbarn i huset, men väldigt snygg.
    (..o form går såklart före funktion för min del- o bevisligen överlevde jag.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *