På ett par år har mycket hunnit ske

Norra Djurgårdsstaden

Storängsbotten en solig sommardag. Arbetet med Norra Djurgårdsstaden har påbörjats men PrisXtras lokaler finns fortfarande kvar. Där grusgropen då bredde ut sig reser sig i dag nybyggda hus av skiftande kvalisort. Både vackra och fula och höga och lite lägre. Gasklockan finns fortfarande kvar, men den kommer att rivas och ersättas med ett riktigt högt hus om byggbolag och politiker får som de vill. Området kommer helt att ändra karaktär, både på gott och på ont. Om 80 år finns här bebyggelse som är lika gammal som Gärdeshusen är idag. Återstår att de hur man ser på dem då.

4 svar på “På ett par år har mycket hunnit ske”

  1. Bästa Jägare! Det var roligt att se bilden på gasklockan. Jag hade min första egna stockholmsadress alldeles till höger utanför bilden: Lanforsvägen 49. En liten och ljus tvårummare. Året var 1960.

    1. Trivdes du? Har för mig att man ibland kallade området för Abessinien. Har hört uttrycket iallfall. Gillar verkligen de där kåkarna med sina fina 2-rummare.

  2. Jag trivdes och hade gärna bott kvar. Dåtidens människor i Hjorthagen pratade med varandra, och särskilt mycket på 52-ans buss in till City och Sveavägen.

    1. Ja, det måste ha förändrats oerhört även om jag tror att Hjorthagen har kvar en viss prägel av arbetarestadsdel som säkert snart är försvunnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *