Att ta bort rödvinsfläckar samt jazz

Att spilla rejält med glögg på ett delikat möbeltyg är icke vad man önskar sig, men igår hände det. en lampa ramlade omkull, träffade ett bord och den olycksaliga glöggmuggen. Fåtöljen, i ljust guldfärgat tyg blev med ens röd. Illa! jaghällde på salt som jag sedan dammsög bort. Ingen skillnad. Fatalt! Då fick jag tipset att hälla på lite vitt vin. Sagt och gjort, fläckarna, som var ett par kvadratmeter stora dränktes i vitt vin. Nu var fåtöljen tämligen blöt och det var svårt att se hur det skulle sluta, men fläckarna verkade ha lösts upp. ett par timmar senare, när vi lyfte på filten som lagts över, syntes inte ett spår av glöggen. Den var puts väck!

Dock är jag lite irriterad på mig själv som inte fotade fläcken innan den togs bort!

(Om mamma Runarsdotter läser detta så är jag mycket tacksam för hennes tips!)

Och så lite musik denna trista och grå lördagsregniga dag. Blandad storbandsjazz från 30-40-talen. Lyssna!

10 svar på “Att ta bort rödvinsfläckar samt jazz”

 1. Vilket fantastiskt knep – rena trolleriet!
  Tack för den härliga musiken – piggar upp denna grå eftermiddag, en vecka kvar till jul verkar osannolikt!

  1. Jag läste precis väderleksrapporten och det verkar bli kallt och sol i Norrbotten lagom till jul. Vilken tur! Här i Stockholm är det dock urtrist väder just nu.

 2. Ett glas Bloody Mary utvällt på ett par ljusa byxor (min mans) på flyget en gång fixades av flygvärdinnan med mineralvatten. Han såg i varje fall rimligt prydlig ut när han klev av planet sen. Vitt vin som fläckfixare har jag inte provat men ska komma ihåg tipset. Har just blandat egen glögg i dag (lämplig sysselsättning denna mörka snöblaskiga dag) men inte spillt nåt än!

  1. Fungerar det också? Vilken magi. Jag har fortfarande lite svårt att tro att det är sant, men fåtöljen är väldigt ren och av glöggen syns inte ett spår-

 3. Tror jag tar patent på fläckborttagning av rött vin )))

  Alltså: man bör ha vitt vin hemma om man ska spilla rött…..
  God Jul på dig!!

  1. Helt fantastiskt, hädanefter skall jag alltid spilla rödvin och Sofia får komma efter med vitvinsflaskan…

   Jag skall komma och hälsa på er till sommaren tänkte jag. är ledig i juni och juli och tänker åka runt lite i Västerbotten också.

 4. här blev det flera kommentarer, såg inte ut som den första kom med….
  (kanske för mycket vitt?!!)

 5. Jag berättade om detta fiffiga knep för min syster, hon trodde att det är syran i det vita vinet som gör susen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *