A mystery man called Sven Coolson

Jag köpte en skiva med Jimmy Raney. Det är en Metronome-EP utgiven i slutet av1953. Medverkar gör bl.a. Sven Coolson. Så kan man verkligen inte heta. Och mycket riktigt, det är Stan Getz om spelar under falskt namn!

Lyssna på Signal och Motion

Troligen låg Getz under kontrakt med ett annat bolag (Norman Grantz Clef/Norgran borde det ha varit), men kunde inte hålla sig från denna inspelning med Raney som ursprungligen gjordes för Prestige i december 1952. Medverkar gör, förutom Sven Coolson, Jimmy Raney, Hall Overton, Red Mitchell och Frank Isola.

2 svar på “A mystery man called Sven Coolson”

  1. Sven Coolson var ett häftigt artistnamn! Stan Getz var gift med en svenska som hette Monica Silfverskiöld så det svenskklingande namnet var inte så långsökt. I går lärde jag mig tack vare Wikipedia att de har en son som heter Peter. Han har ett band och sjunger i mitt tycke enormt bra! Kolla här: http://www.getz.se/

    1. En svensk son! Synd att han inte heter Peter Silverskiöld-Getz. Vilket bra namn det vore. Han har onekligen rost, men han är lite för svängig för mig på något vis. Inte så mycket vemod i hans framträdanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *