”Är lika mycket valfrihet som i DDR”

Jag läste en insändare i Östermalmsblaskan som kommer gratis i brevlådan på tisdagar och fann en insändare att reta upp mig på. Det var  en Anna Eriksson som gav replik på Landstinget borde ha en köttfri dag i veckan. Eriksson skriver att ”köttfria måndagar är definitivt en kraftig begränsning av människors valmöjligheter”. Personligen är jag rätt trött på alla valskyldigheter. Snart sagt allt måste jag ta ställning till vilket blir tröttsamt i längden. Att ha köttfria måndagar är väl på alla de sätt ett bra förslag. Den enda som eventuellt missgynnas är folk som prompt måste ha kött till middag eller lunch och dem tycker jag inte att man bör lyssna på. Om något är bra för miljö och hälsa så tycker jag att det är bra att landstinget föregår med gott exempel. Privat kan man faktiskt äta vad som helst. Och nej, jag är inte vegetarian.

I ärlighetens namn argumenterar jag till viss del emot mig själv. Att inte få göra som jag vill kan få mig komplett galen, irriterad, purken, sur och förbannad. Till fördelarna att inte få göra som man vill hör dock att man då tvingas tänka efter lite extra för att komma runt de regler och begränsningar som finns. Jag förmodar att detta gett upphov till många  finurliga lösningar. Och aldrig är behovet att få uttrycka sig så stort som när man inte får yttra ett ord.

Dessutom är det SKÖNT att slippa välja och istället få ägna tiden på att beklaga sig.

4 svar på “”Är lika mycket valfrihet som i DDR””

  1. jag läser en liten bok av tage danielsson från 70talet, En soffliggares dagbok, och kan konstatera att frågorna och debatten i stort sett är desamma.
    med en stor skillnad; det är nångon annan som har tolkningsföreträdet nu.
    på den här tiden var det fortfarande samhället, regeringen man skyllde på om nåt var eländigt.
    numera är det en enskild aktör man skyller på (sj, carema, försäkringskassa) istället för att se på de underliggande orsakerna till problemen.

    1. Den borde jag läsa! Tage Danielsson verkar ha varit en smart gubbe som tänkte längre än näsan räcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *