Tinnar och torn mot en ljus himmel

Augustikvällar! När staden mörknar, är himmelen fortfarande ljus och tinnar och torn framträder mot den blånande sky som är månadens mest intagande kännetecken. Ibland kan jag tycka att naturen är som människor eller vice versa. Som vackrast innan den vissnar ned.

Ikväll har jag, hör och häpna, besökt Pride. Vanligtvis är av ungefär samma åsikt som Maj-Britt  Hagberg som på frågan om hon hade för avsikt att besöka festivalen som det året gick av stapeln vid Sjöhistoriska (eller något i den stilen) svarade följande: klicka här.

Nå, jag hamnade i en varm källare på söder och fick mig Homokulturens ABC till livs. Denna kultur bestod till stor del av en sak och det var sex, vilket fick samtliga inblandade att mysa. Jag blev rätt irriterad när Anna-Maria Sörberg (dåligt val av intervjuare!) sa till Birgitta Stenberg (som f.ö. gjorde mycket bra ifrån sig): “du har ju skrivit mycket om sex”. Det tyckte inte Stenberg och inte jag heller. Nog för att hennes böcker innehåller sex, men inte är de som dagens s.k. HBTQ-litteratur som praktiskt taget är smaklöst snuskig utan att för den skull vara upphetsande. Stenberg skriver som sina upplevelser utan att för den skull bli billig och osmaklig, istället förmedlar hon i sina böcker både livsglädje och förfall på ett mycket engagerande vis.

Min favorit under kvällen var Kolbeinn Karlsson som skrivit boken Trollkungen. Han framstod som ytterst sympatisk och dessutom egensinnig på ett tilltalande tillbakadraget vis.

Nu var det inte alls meningen att såga den föreställning, på det stora hela var det en intressant kväll.

När jag promenerade hem gick jag bland annat Nybrogatan och passerade dörren till det fantastiska Hotel Örnskiöld. En 30-talsidyll som är behagligt patinerad.

4 thoughts on “Tinnar och torn mot en ljus himmel

  1. Hotell Örnsköld är mitt favorithotell! Jag har bott där flera gånger, några av rummen är så himla trevliga och så får man frukost på rummet.

    1. har du! Jag har bara varit där på besök. Gillade rummen med blommiga tapeter och mässingssängar. Mycket gammeldags. det byggdes om till hotell på 30-talet tror jag och har varit i samma familjs ägo.

  2. Birgitta Stenberg verkar mycket rar! I fredags drog P1:s fina program “Allvarligt talat” igång för sommaren. Varje sommar är det nya (författare) som svarar på livets stora frågor och behandlar människans predikament. I år är det Märta Tikkanen och Birgitta Stenberg. Den senare flammade upp i det senaste avsnittet då de två visa damerna kom in på den “sexuella frigörelsen” och dess totala haveri. Mycket bra!
    Länk: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3143

    1. Åh, det måste jag lyssna på! Stenberg verkar mycket vital och full av åsikter. dessuto lite eftertänksam och inte så hetsig, omän kvick.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *