En helt ombyggd 1800-talsbyggnad

Detta renoverade trapphus fick sitt nuvarande utseende på 50-talet, när det gamla huset moderniserades. Linoleummattor, tretexskivor och  masonit blev de material som tillfördes när huset skulle bli modernt och bekvämt. Man kan med fog anse att renoveringen var alltför hårdhänt, men resultatet är inte alls så dumt. vackrast är i mitt tycke de masonitklädda trapphuset där väggarna målats i två färger som skiljs åt av en tredje. Ett enkelt och mycket effektfullt sätt att skapa en panel. Att färgerna mycket vackra och att ytorna är stlpplade gör knappast saken sämre.

Även köken har försetts med en sorts panel. Det övre fältet ovan listen är tapetserat, det nedre oljemålat och stöpplat. En lite kitschig men snygg tapet tycker.

I ett skafferi ligger den gamla linoleummattan kvar. Imiterad mosaik! det är verkligen synd att det inte går att hitta snygga mattor idag. Det fina jaspémönstret, till exempel, är helt utgånget ur tillverkarnas sortiment.

Och köksinredningen! Klassiskt femtiotal med gedigna snickerier och mängder av skåp.

2 svar på “En helt ombyggd 1800-talsbyggnad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *