Och vips! var väggen nästan som ny

Jag har lagat en vägg, den där väggen jag skrev om förra veckan om ni kommer ihåg. Panelens nedre del var helt slut och isoleringen i form av sågspån var på väg att rinna ut. Hade jag varit en ordentlig människa, hade jag försiktigt plockat ner hela panelen, avlägsnat pappen och tömt konstruktionen på sågspån. Efter detta förarbete, hade jag bytt allt ruttet trä, spikat på ny papp och fyllt på nytt sågspån och sedan återmonterat vad som gått att använda av panelen och ersatt resten med nytt.

Men det gjorde jag inte. Istället petade jag inte lite ny papp längst ned, spikade fast en liten bräda där det fattades trä, sågade av de smala ribborna på panelen och satte sedan upp en liggande panel som blev tre plankor hög. Längst upp hamnade en liten dropplist. Rätt snyggt faktiskt och jag är nöjd, men det är likväl ett hastjobb. I kombination med dränering tror jag att detta kommer hålla i åtskilliga år.

4 svar på “Och vips! var väggen nästan som ny”

  1. Du kan känna dig trygg med att du har byggnadshistorien i ryggen. Det finns gott om exempel på denna fina typ av lagningar! Är du på besök i exempelvis Hjo kan du hålla extra utkik efter dessa lagningar som räddat några väldigt fina och värdefulla handhyvlade paneler till oss och eftervärlden!

    1. Tackar! Egentligen är det ju en rätt bra idé, ungefär som den där skurgrejen som sitter vid dörrfodret längst ned och som skall vara lätt att byta. Panelen är dock inte särdeles märkvärdig, men jag har så svårt för ny panel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *