Jazz Selection-vax på grammofonen

Min skivväxlarpinne har varit trasig ett tag. En av de tre plastpiggarna hade blivit utsliten vilket fick till följd att samtliga plattor släpptes ned, inte bara den första, en understa. Igår kom jag mig äntligen för att reparera den och nu kan jag återigen spela skivor utan att behöva byta var tredje minut. 10 skivor kan man lägga på och det blir ungefär en halvtimmes musik om man spelar 3-minuterslåtar. Lägger man på 10 lp-skovor, klarar man sig några timmar.  (här ett YouTube-klipp som förklarar funktionen )

Jag la samman en bunt med 9 skivor från det svenska bolaget Jazz Selection som gav ut skivor från bl.a. amerikanska Dial och franska Vouge (vissa Vougeutgåvor tror jag från början var amerikanska original). För er som undrarvad jag satt samman, har jag även skapat en Spotify-playlist med samma melodier. Lyssna! Dock tycker jag att mina skivor låter bättre än det sunkiga ljudet från gratisversionen. Plattorna från tidigt 50-tal har ofta utmärkt ljud om de inte är sönderspelade.

8 svar på “Jazz Selection-vax på grammofonen”

    1. Åh, vilken fin bild! Älskar när man radar upp människor sådär. Fint med barnen också. var hittade du den (är mest nyfiken på vem som är vem)?

    1. Tackar!

      Ja, den bilden är det! en måste ha tagits precis innan eller strax efter Billie Holiday dog.

  1. Ett år innan Billie dog. Hon är tyvärr inte med på kortet, men Lester Young är (han skulle också dö -59 och var en människospillra när fotot togs). Synd att så få av de vita storheterna från swingeran dök upp, trots att de flesta var i livet och i New York – Gene Krupa är väl den enda betydande vita orkesterledaren. Och Ellingtons orkester var uppenbarligen inte i stan, eftersom inga av hans dåvarande musiker är med. För dem som undrar vem som är vem på kortet så finns en nyckel här (under ”The Musicians”): http://www.a-great-day-in-harlem.com/

    1. Åh, så bra med en nyckel! Jag känner nästan inte igen ett enda ansikte, men namnen kan jag ju. Den där dokumentären verkar utmärkt. Måste se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *