James Dean och Liz Taylor läser Look

En mycket fin bild!

Jag tror inte att jag skrev något om Elizabeth Taylor när hon dog i vintras. Jag minns henne så väl från min barndom på 70-talet. Solbränd och sydländskt mörk såg jag henne när jag bläddrade i veckotidningarna. Hon påminde mycket om min ingifta faster som också var mörk och med ett enastående pigment. På 70-talet var mestadels den späda 50-talssylfiden ett minne blott, istället var den en fylligare Taylor som fyllde skvallerpressens spalter. Snygg var hon dock fortfarande.

James Dean och Elizabeth Taylor filmades tillsammans i Jätten som blev Deans sista film. Hon var också god vän med Montgomery Clift och det var på väg hem från en tillställning i hennes hem som den ödesdigra olycka inträffade som kostade honom hans vackra ansikte. Visserligen gjorde kirurgerna vad de kunde, men som förut blev det aldrig, ty det hade förlorat sin plastik.

4 thoughts on “James Dean och Liz Taylor läser Look

  1. Fin bild!
    Men nog syns det vara LOOK de läser, inte LIFE. LOOK var en konkurrent till LIFE med ungefär samma slags bildjournalistik som dominerande innehåll.
    Jag är gammal nog att minnas båda dessa goda bildmagasin i tidningsställen oclh blir smått nostalgisk när jag ser bilden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *