Gärdeshusen i duggregn och dimma

Gärdeshus i dimma

En lätt dimma har sänkt sig över Gärdeshusen och ett stilla duggregn kommer och går. Det är vår och snön är snart ett minne blott. Det är ett helt fantastiskt väder som jag tycker mycket om.

Gärdeshus i dimma

Tyvärr används inte längre de plaskdammar som finns mellan vart och vartannat hus. Endast regn och smältvatten strilar nu där barn en gång lekte. Men även ödsligheten har sin charm.

Gärdeshus i dimma

Ser ni, det grönskar i gräsmattan! Vårens första blomster har gjort entré utan att göra alltför mycket väsen av sig. Diskret öppnar de sina kronblad, helt utan de fanfarer som ackompanjerar de blå scillorna vid Floras kulle.

9 thoughts on “Gärdeshusen i duggregn och dimma

 1. Men den stora plaskdammen i Tessinparken, vid ägget, fylls på varje år och har numera ett reningsverk och är okej för barn att bada i (men förbjudet för hundar). Där samlas områdets småfolk under de varma månaderna. Mycket trevligt och familjärt. Vi brukar ofta gå dit med våra barn.

 2. Åh vilka fina bilder! Känslan av vädret är verkligen perfekt fångad, jag tycker att jag riktigt kan känna fukten i luften.

  1. Jag älskar faktiskt den typ av fukt. Den får inte vara för kall och inte för besvärande, bara fuktig, som en helt finfördelad stråle från en blomspruta.

 3. Vackert!
  Här bodde ett par av mina vänner en gång, är du inte i närheten av ERik Dahlbergsgatan?
  Men, hur som, plaskdammen vi Stadsbiblioteket verkar vara till för barn igen.

  1. Ja, du har så rätt! Alla bilder är tagna vid gårdarna mellan Erik Dahlbergsgatan och Hedinsgatan.

 4. Min pappa bodde en gång i en etage våning på gärdet och pratar ofta om plaskdammarna! Inte så hygieniskt dock…….

  1. Gjorde han, var då? Kan tänka mig att det kan finna lite vad om helt i plaskdammarna. Från barnflickornas kokain till småbarnens “spillning”.

 5. Snygga bilder! Har inte märkt bassängerna innan, så fint med sådana modernisiska landskapsarkitektoniska detaljer. Synd att de är tömda. Jag väljer att skylla på nymoralistiska latteföräldrar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *