Mel & Kim, Get fresh at the weekend

Nu vet jag väl inte om helgen är den del av veckan när fräschören tillåts växa sig stark, snarare har jag förstått att många använder arbetsveckan för att återfinna jämvikten och ta igen förlorad sömn. Uppenbarligen var det inte riktigt så för Mel and Kim. Showing out (Get fresh at the weekend) hör dock till deras bästa låtar. I övrigt tycker jag nog att de är rätt trista, men kanske har jag fel. Det var Stock/Aitken/Waterman som skapade denna och hits som FLM och Respectable.


You’d better live in love than luxury, it’s alright
And don’t be dining out on foolish dreams every night

O-o-only takes a moment to feel alright
Get fresh at the weekend, showin’ out
Get fresh at the weekend, showin’ out
Showin’ out, showin’ out

Min egen helg börjar denna veckan vid tiosnåret på fredag kväll, dvs den har precis börjat. Tar slut gör den vid fyra på måndag eftermiddag. Så är det att jobba kvällar som hemsamarit. Inte så tokigt alls, om man inte är bjuden på någon välartad middagstillställning, vilket man dessbättre inte är.

har jag berättat det+ Jag skall få säkerhetsdörr. Idag har jag en mahognyfanerad dörr och omkring den sitter lister i massiv mahogny. Jag har också en innerdörr som skyddar mot ljud och ger ett extra skydd mot brand. Den nya dörren försedd med någon form av träimitation och påminner om en arbetsbänk i laminat från 80-talet. Listerna runt dörren är i plåt som sprutlackerats vitt eller någon form av träfibermassa i samma färg. kan detta kalls något annat än en standardsänkning? har man en helt tunn dör och saknar innerdörr, kan jag förstå att ett byte kan vara något man går och funderar på. Bäst är dock att förstärka och isolera den befintlig, särskilt i funktionalistiska hus där materialen till stor del gör trapphuset. Eftersom jag inte vill ha dörren, funderar jag på att låta magasinera den installera den först när jag flyttar härifrån vilket säkerligen är något som styrelsen inte uppskattar, men då får de väl stämma mig. Urk.

Andra plågor. Min dammsugare har gått sönder. Irriterande, ty jag dammsuger ofta och gillar inte damm och skräp på golvet. det är bara att pallra sig till närmsta elkedja och köpa en ny.

3 thoughts on “Mel & Kim, Get fresh at the weekend

  1. I vårt hus såg vi till att klä säkerhetsdörrarna i tjock mahognyfanér. Gick alldeles utmärkt. Kostade ca tvåtusenfemhundra extra, vilket i sammanhanget är en låg kostnad. Utseendemässigt mkt nära originalet. Även dörrfoder i samma stil. Kanske ngt att försöka ta upp innan det är försent? Det går även att klä i efterhand.

    1. Tyvärr ansåg man att den kostnaden var för stor. Mycket dumt! hade man gjort det och behållit listerna, hade det ju blivit fint. Det är märkligt att man inte anser sig ha råd med denna utgift. Som du säger är det en mindre kostnad i sammanhanget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *