En svamputflykt en gång på 70-talet

Svamptur

Vi tog en tur ut till landet där naturen så sakteliga började skifta i gult och marken lyste av mossa, lav och ljung. Genom grönskan silade solens strålar sparsamt in och i de tätaste snår lurade höstens skuggor, redo att snart lägga sig över skog och mark. Jag älskar denna natur som endast går att fånga med den snart försvunna polaroidfilmen.

Svamptur

Tanken var att vi skulle plocka svamp, och svamp vi fann! Men var var alla kantareller? Carl laddade ner en svamp-app för att vi skulle kunna se huruvida den svamp vi fann var ätbar. Erkännas bör, att en vanlig svampbok hade varit betydligt överskådligare och lättare att använda. Nå, ett par Carl Johan-svampar (den kungliga svampen) hamnade i vår korg och vi var tämligen nöjda.  Men vi saknade kantareller!

Svamptur

Men så hördes ett vrål och där stod kantarellerna så blyga intill en gran, nästintill gömda av mossa! Inte fick vi speciellt många, men de räcker nog till en liten förrättssoppa. Glad och nöjda vandrade vi tillbaka till parkeringsplatsen och passerade en vacker, och på grund av årstiden, något luggsliten trädgård med både ringblommor och luktärter. Den tidiga hösten har sin obestridliga charm.

4 thoughts on “En svamputflykt en gång på 70-talet

    1. Fast tyvärr kunde man inte plåta av svampjävel och sedan få snabbt besked om vilken sort den var. Det hade varit app-lycka!

    1. Bra fråga. jag vet faktiskt inte. Jag tror att man får ta Photoshop till hjälp, tyvärr. Å andra sidan har jag inte testat den film som tillverkas av The impossible project. De skall ju vara lika dåliga som Polaroids originalfilm, enligt reklamen ialfall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *