Nej till franska romaner och USA-bil!

Det var sol i morse, men nu har höstens skuggor intagit staden.

Här tre lite allvarligare stycken, den kåserande stilen gör entré i det fjärde.

Nu låter jag dramatisk, men jag kommer aldrig att glömma denna dag och hur jag på förmiddagen promenerade upp till söders höjder. Hur många av dem som jag mötte på min väg var Sverigedemokrater, tänkte jag när jag gick gatan fram. Tidigare har jag varit naiv nog att tro att SD mest hörde Skåne till, men efter en koll på val.se insåg jag att 3,2% av mina grannar i det lilla valdistriktet här på fridfulla övre Gärdet röstat på SD. Kanske den trevliga gamla fru G hyser främlingsfientliga åsikter? Eller den ohängde unge mannen i mitt hus som sägs sälja droger på Stureplan nättetid? Lika bra att inte veta.

Det är lätt att dramatisera vardagslivet så jag drog naturligtvis genast paralleller till Tyskland under de bruna åren. Kanske var det så det började? Invånarna kände sig först förskräckta, men sedan gick livet vidare och man kom sig inte för att protestera och till sist var det för sent.

Mest irriterad är jag dock på våra traditionella partier som dels vägrat diskutera SD och dels misslyckats med integrationspolitiken. Hur fel än SD har så måste man inse att orsaken till att SD finns är att det existerar ett reellt problem som måste lösas på ett annat sätt än genom att stoppa gränserna och trakassera människor som inte hyllar fornminnen och dansar runt med kräfthatt! Detta kan bara göras om man diskuterar problemet, det löses ej genom att man sopar det under mattan. Nyanlända svenskar kan, precis som jämtländska bönder i tionde generationen, vara både helt förtjusande och förhärdade brottslingar. Att nämna detta är inte rasism.

Och deras märkliga idéer att bara äktsvensk kultur skall premieras är bland det dummaste jag hört, även om jag själv vurmar mycket för gamla svenska ting och traditioner. Med SD i riksdagen får man väl inte åka amerikanskt i fortsättningen och den där sportstugan i italiensk renässansstil lär man väl aldrig få bygga. För att inte tala om franska romaner!

Och till sist låter jag på denne bedårande unge SD-man, ledande politiker i Filipstad, komma till tals. Vid 2.25 berättar han om sina hjärtefrågor och dessa lyder: “Bevara den svenska kulturen. Fornminnen, och ja, till exempel, julafton och midsommarafton”. “Om vi fortsätter att ha våra gränser så öppna som vi har dom, kommer dom att försvinna” fortsätter denna verserade unge man med fjunigt sexköpsskägg à la Littorin. Vet han inte, att svensken i allmänhet är totalt ointresserad av svensk kultur och istället drömmer om månadslånga thailandsvistelser och sydeuropeiska delikatesser (eller libanesisk meze). Det äktsvenska lockar idag endast turister (utlänningar!). Är det några som inte värnar de svenska traditionerna så är det svenskarna!

Tänk, jag funderar på att gillra en sexfälla för den gode Åkesson, men jag har ännu inte bestämt mig för vad som vore mest komprometterande: en välsvarvad ung man eller ett exotisk fruntimmer uppstassat till Slitz-blondin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *