And they fall in love, they fall in love

Det är icke första gången jag skriver om Japan, men nu när hösten är här och det är dags att damma av slängkappan, tända brasan och hälla i sig konjak, är det helt enkelt på sin plats att åter stifta bekantskap med herrarna i Japan.

Gentlemen take polaroids
They fall in love they fall in love
Gentlemen take polaroids
They fall in love they fall in love

Breathe life into me
Spin me round
And I’ll just sit and wonder why
Just a foreign town with a foreign mind
Why is everything so cut and dried?

För nog är det så, att herrar bör polaroidfotografera. Allra helst när de är förälskade.

Vi tittar på ytterligare en vacker bild. Kanske en av de bästa på David Sylvian. En gång var jag själv utspökad som en korsning mellan Sylvian och Ferry. Det blev inte helt lyckat, men viss charm har faktiskt bilden. Som sig bör, knusslades det inte med kajalen.

Men åter till Japan. Gentlemen take polaroids bör man naturligtvis se, likaså min favorit Life in Tokyo, älskar den låten! Dessutom är videon SNYGG. Stramare är däremot Visions of China som är svartvit och elegant. Ytterligare ett tips är The art of parties. Listan skulle kunna göras längre, men här sätter jag punkt.

Å denna new romantic-värld! Var höst vill man stiga in i den, omslutas och vandra på gatorna, gömma sig i mörkret och ha förbjudna rendez-vous när natten är på väg att bli till dag och sedan promenera hem i gryningen. Gråtandes. man vill plocka sommarens sista ros och man vill sitta i ett tyst vardagsrum och stirra ut i den mörka natten lyssnandes till brasans knaster och klockans rytmiska tickande.

Jag tror bestämt att jag är gjord för ett sådant liv.

(Klicka på taggen nedan, New romantic, för mer i samma stil.)

2 thoughts on “And they fall in love, they fall in love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *