Lecuona Cuban Boys, Rumba blanca!

I början av 30-talet bildades Lecuona Cuban Boys av Ernesto Lecuona. Orkestern blev snabbt populär och började turnera i Europa redan 1934 och gjorde i den vevan congan populär. Jag är mycket förtjust i deras skivor och har ett flertal. Många finns också tillgängliga på Spotify, men inte alla. En av de svängigaste är Rumba Blanca och den står inte att finna annat än i mitt skivbibliotek. Plattan är inspelad under andra halvan av 40-talet (matrisnumret är CL 6151 och skivnumret för 78-varvsskivan i Europa är MC 3162 om någon vill gräva i arkiven och finna det exakta datumet). Sjunger gör Bruguera and Rabagliatti.

Lyssna på Rumba Blanca!

2 thoughts on “Lecuona Cuban Boys, Rumba blanca!

  1. Gudbevars! Ärmarna på de där eleganta bolero-liknande halvjackorna ser ut som om de vore gjorda av murkla, eventuellt rödkål! Passar mycket bra till den klämkäcka låten på något egendomligt sätt!

    1. Murkla och rödkål! Det var det värsta. Jag är säker på att det är någon mycket modeintresserad och kunnig person som totat ihop scenkostymerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *