Jag går i Lennart af Petersens fotspår

Fanjunkarbostallet vid Diplomatstaden

1962 publicerade Per Wästbergs bok Östermalm med fotografier av Lennart af Petersens. En av mina favoritbilder från denna volym är taget på glasverandan till fanjunkarbostället vid Berwaldhallen (huset ägdes av kronan och en fanjunkare bebodde det vid tillfället). Huset finns fortfarande kvar, men idag serverar ingen jungfru kaffe som man gjorde på den tiden. Jag fick helt enkelt nöja mig med att fotografera glasverandan från utsidan.

6 svar på “Jag går i Lennart af Petersens fotspår”

  1. Ja, naturen är vacker. Natur och arkitektur är det vackraste, både när de samspelar och kontrasterar varandra. Boken Östermalm är på många sätt helt enastående.

  2. Här tillbringade jag en hel del tid. På övervåningen bodde en trivsam kille; han var ordf. i en skytteklubb och jag, som fdå var ordf. i Kaknärklubbarnas skytteförening hade en hel del möten hemma hos honom. En fin liten trävilla, nu tror jag den tjänar som kontorslokaler åt Berwaldhallen, dvs Sveriges Radio, men jag ska faktiskt kolla nästa gång jag går på konsert…

    1. Vilka minnen du har! Jag är allt lite avis. Det är inte så lätt att komma in bakom alla de stängda dörrar som finns idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *