Brylépudding, torr sherry och te

Pudding, torr sherry och te

Jag tycker som så att man redan i oktober minns det mörka november eller hur det nu var.

På sistone har jag bjudit på te ett par gånger. En dag bakade jag scones (jättelätt, ta bara massor av smör, lite mjöl, bakpulver, grädde och aningens salt) och serverade dem med smör, ost och marmelad, en annan dag hade jag Frestas brylépudding ståendes i kylen – bara att ställa fram och korka upp sherryn.

Aproåpå mat så lagade jag kroppkakor igår. Kroppkakor görs bäst på gårdagens potatis, som är kall och fast. Jag brukar fylla med stekt bacon och lök som jag kryddat med svartpeppar, precis som jag gjort med själva degen. Lingon och smör därtill. Smör är bland det bästa som finns.

Brylépudding

3 thoughts on “Brylépudding, torr sherry och te

  1. Herregud så gott. Läste just i Antik och auktion om Sverker Åströms tebjudningar, men han nöjde sig med te och engelsk fruktkaka från NK- trevligt lät det hursom helst!

  2. Jag är otroligt konservativ och dricker i princip bara Earl Grey, jag älskar bergamotten.

    Ja, Sverker Åström visste nog att låta ordna te. Han hade säkert jungfru (eller något liknande…).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *