Halston och många nyanser av brunt

Jag hade tänkt skriva något om när flygbolaget Braniff sparkade Emilio Pucci för att istället låta Halston ta över ansvaret för form och färg. Halston gick in för brunt i alla nyanser. Tyvärr hittar jag inga riktigt bra bilder. en länk finns här, och den ger en viss bild av hur det hela tog sig ut. Olika nyanser av brunt är annars något som är helt i min smak, åtminstone skalan från guld, över konjak till mörkbrunt. Istället för allt detta blev det en bild på Halston (vars näsa blev så välpudrad att han förlorade kontrollen över modehuset för att senare dö i AIDS), Bianca Jagger och Liza Minelli. Klackarna i taket.

Apropå Jagger och Halston. Hennes 27-årsdag firades, som de flesta säkert vet, på Studio 54 1977. Här rider hon in på nattklubben på en vit häst. Glamour.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *