En lördagspromenad till Hjorthagen

Hjorthagens konsumbutik påminner mer om en lanthandel än om en relativt centralt belägen innerstadsmatbutik. Jag köpte mig något att dricka och hoppades att Konsum låter bli att moderniser och bygga om.

På väg mot gasklockorna passerar jag en gräsmatta där tulpaner satts i tre långa och breda rader. De blommar i rosa och orange och är mycket vackra. Inte långt ifrån står några uråldriga träd med knotiga stammar och smäckra grenar. En sommaridyll.

Trottoaren på den smala vägen är snålt tilltagen och vägen kurvig och trafikerad. Så småningom kommer jag fram till en tegelvilla från förra sekelskiftet. Den ser ut som ett stationshus och har kanske hört till den järnväg som går in på gasverksområdet. Genom fönstren ser jag resterna av ett gammalt kök, lika gammat som huset. I ett annat rum står en skivspelare från 80-talet. Villan är i behov av reparation men ger ett solitt intryck. Jag hoppas att den, och den mer pampiga trevåningsbyggnaden en bit därifrån, får vara en del av det nya bostadsområde som skall byggas på Gasverksområdet.

Lite närmare Storängsbotten hittar jag ett märkligt fordon med en rejält tilltagen skopa längst fram. Däcken är gigantiska och färgen är solblekt orange. Den bestämmer jag mig för att fotografera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *