Och så en biltur till Skåne förritin

I ärlighetens namn minns jag inte när resan ägde rum, men låt oss säga att det var år 2001. Det var med andra ord icke igår.

Vad jag däremot minns var att det var varmt och solen sken mest hela tiden, förutom i Köpenhamn där det ösregnade och jag fick p-bot (som eftersändes till Sverige). På Österlen var kullarna fulla av äppelblom och på Skånes slätter stod majsen gul. Det var mycket vackert och bilen var mycket bekväm. Jag hade dessutom upptäckt en rolig spak: i askkoppen i golvkonsollen mellan sätena satt den och pressade man den lite till höger, startade 5 kompressormatade horn som spelade en melodi som svagt påminde om Hemglass. Den var utmärkt till att skrämma cykelturister med på ensliga vägar i det Skånska landskapet.

Skåne är på många sätt utmärkt. De flesta bor bor i slott eller på herresäten. Att ha vallgrav är inte ovanligt. Jag tror att jag skulle passa i slott. Jag har inget emot lite drag och eldar gärna brasa och ansar rabatt. Händig är jag också, om något skulle behöva repareras. Och jag har inget emot mörka, boaserade interiörer.

Dessutom: marken är bördig och sommarnätterna behagligt mörka. Jag saknar Skåne och vill hemskt gärna återvända någon dag.

Fler bilder från den och liknande resor, finns längst ned på denna sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *