De första bilderna med Optiman

Här en av de första bilderna med Agfa Optiman. Jag lämnade in dem för framkallning och råscanning, dvs en enklare och inte så högupplöst inläsning.

Överlag blev bilderna bra och färgerna vackra. Ljusmätaren underexponerar ibland, men bara i de fall när ljussituationen är en smula komplicerad. Det är något polaroidartat över Fuji-filmens färgskala. Gult och rött håller sig tillbaka på ett föredömligt sätt.

Kameran är solid och relativt tung, men smidig att använda. Extern blixt fungerar bra, men jag föredrar att ta bilder utan eller inte alls. På det hela taget är jag nöjd och kommer definitivt att använda den som ett komplement till att fotografera Polaroid och digitalt.

Bilden ovan föreställer monumentet för första maj-demonstrationerna vid Hakberget på Gärdet. Fler bilder har jag lagt upp här.

För att införliva ytterligare ett format, har jag köpt på mig några rullar av Kodaks Tri-X-film i Super 8-formatet. Jag har aldrig använt den förut, och hoppas på en något kornig och kontrastrik bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *