Ett eget exemplar av Luxor RobotJag hade tur och kom över ett exemplar av Luxor Robot, Luxors legendariska och tämligen komplicerade skivbytare från 1944. Det var ett reparationsobjekt men tack och lov komplett. Motorn satt fast och även en del av mekaniken. Efter att ha tagit isär motorn och smort den och sedan lossat kärvande fett i mekaniken med hårtorken kom apparaten till liv. Pick-upens gummi hade torkar men nytt ventilgummi ersatte det gamla. Nu återstår lite småfix, men sedan är den gamla klenoden som ny.

2 svar på “Ett eget exemplar av Luxor Robot”

  1. Hej, jag har en gammal Luxor Robot radiogrammofon från 40-talet som jag länge hoppats kunna få vidgjord. Skulle vara intresserad av att komma i kontakt med någon som är intresserad av att hjälpa till, ev. köpa eller överta denna klenod. Kan skicka foton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *