Snyggt tak i ett förfallet vardagsrum

Snygg interiör

En gammal förfallen 30-talsvilla som man verkligen hade önskat en varsam renovering. Vardagsrummet ligger på gaveln och har fönster i tre väderstreck, på bilden ses bara de små, blyinfattade rutorna. Taket tycker jag mycket om. Det var nog rätt vanligt under 30-talets första år. Mörkbetsat plywood tror jag att det är som delats in i kassetter. Ett kassettak i funkistappning skulle man nog kunna säga. De flesta tak i den här stilen har målats vita så det vore verkligen  önskvärt om man kunde bevara de få som finns kvar i oförändrat skick. Övriga snickerier är också betsade, listrna kan också vara ådringsmålade, det är svårt att se. Snyggt i vilket fall som helst och säkerligen ett minne blott idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *