Jugendhus med gammalt 50-talskök

Gammalt kök

För ett antal år sedan var en lägenhet till salu i Vasastan i Stockholm. Det var en jugendvåning på bästa adress med fyra rum i fil åt gatan och kök och jungfrukammare åt gården. Antagligen hade en ombyggnad gjorts i början av 50-talet. Både kök och parketten i några av rummen såg ut att vara från den tiden. Tyvärr var kakelugnarna borttagna. Köket var emellertid riktigt fint. Dock tror jag att skåpet ovan spisen är av något nyare datum. Det ser inte riktigt rätt ut. Här en bild som visar andra sidan av köket. Antagligen finns det inte kvar idag. Om jag får gissa är det nog sovrum idag och köksinredning finns istället i något anat rum.

Ett svar på “Jugendhus med gammalt 50-talskök”

  1. Känns som om köksfläkt och skåp kom på plats samtidigt, 70-tal? Såg programserien ”Det sitter i väggarna”, där var bl.a. ett härligt kök, som kompletterats i omgångar. Man hade inte rivit sönder något, utan bara kompletterat. Låtit den gamla stilen fortsätta. Så där var den öppna spisen kvar i hörnet, och så kom elspisen på nästa vägg. Pärlsponten hade fått fortsätta. -Inget fel på det som byggdes förr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *