En ursprunglig och en renoverad

Balkongexemlem 30-talets försat hälft

Här ett mycket pedagogiskt exempel på en ursprunglig balkong från ca 1934 och en som renoverats för 10-15 år sedan. Den ursprungliga har eleganta kramlor som fäster den släta balkongplåten vid den stålbalk som omger balkongplattan. Den renoverade saknar kantbalk, är i lättmetall och därför klumpigare och dessutom större än plattan. Infästningarna är inte alls eleganta och kupigt fästa i betongen. Kanske inte så lätt att se för den oinvigde, men börjar man titta så ser man snart vilken stor skillnad det är!

2 thoughts on “En ursprunglig och en renoverad

  1. Hej, var är detta? Tror mig känna igen byggnaderna, men är ofta lite osäker. Skulle du ha möjlighet att skriva ut adresser när du visar exempel så vore jag himla glad. Är ute och barnvagnspromenerar varje dag och funderar så ofta på det du skriver. Tack för fantastiskt givande information!

    1. Detta är Stridbergsgatan mellan parken och Värtavägen. Den ursprungliga balkongen är tyvärr ett minne blott idag då den renoverades förra året.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *