Med ögon väldigt känsliga för brunt

Brun funkis

Jag såg en 30-talsvåning till salu för några år sedan. Många tycks tro att allt var ljust, ja rentutav vitt, under dessa år. Så var det inte. Här en helt fantastisk lägenhet, som dessutom är mycket vackert inredd, där snickerierna i den offentliga delen är uteslutande målade i brunt. Golvlister, dörrlister, fönster och dörrar är har denna dekorativa nyans som gör sig så bra mot ljusa väggar. Här ytterligare en bild som visar ståten.

Jag undrar när gemene man skall få upp ögonen för annat än det vitaste vitt. En lyckad interiör kan inte bara vara ljus, det måste finnas ett samspel mellan skuggor och dagrar. Det är precis lika självklart som att öppna ytor måste kombineras med slutna för ett en tilltalande helhet skall uppnås.

6 thoughts on “Med ögon väldigt känsliga för brunt

 1. Stilen påminner mycket om hur jag har inrett mitt hem. Men jag saknar en kristallkrona som pricken över i. Just en sådan som är på bilden vill jag ha!

 2. Men så flott du måste ha det! Jag är lite avis på hela möblemangen faktiskt. Det är så vackert med blandningen av det strama 30-talet, det bruna och de gamla möblerna.

 3. Flott vet jag inte; det har mest handlat om att ta vara på arvegods som andra släktingar antingen rynkat på näsan åt eller inte ansett sig haft plats med.

 4. Hej,

  Vi står i begrepp att renovera balkonger och fasader på Askrikegatan 3. Vi vill återställa balkongerna till ursprungligt utförande. Finns det något foto?

  Med vänlig hälsning

  Anders Rudengren

  1. Hej! Jag vet inte om det finns något foto, det får man i så fall undersöka. Ofta brukar det gå att få fram något om man tittar i arkiven och studerar intilliggande hus (dock bara 2 ursprungliga balkonger på den gatan) samt arkitektens andra hus från samma år. Kontakta mig på ravjagaren@gmail.com om ni vill ha hjälp.

   Mvh
   Gustav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *