Prairie Joy och Morden Centennial

Praire joy

Nu blommar det i rabatterna! Det har varit segt i år på grund av den låga temperaturen som knappt nått över 20 grader och dessutom har det regnat var och varannan dag. Ovan ser ni den vackra rosen Prairie Joy som är en av ina favoriter. Den är härdig, skulle gissa zon 6, och lättskött. Klarar sig kanske i lite kallare klimat också om man täcker den en smula. Då den är rotäkta gör det inte något om den fryser ned, den tar sig ändå.

Morden centennial

Morden Centennial är en annan kanadaros som också klarar kallt klimat. Jag tycker att färgen varierar lite, har för mig att den var mer ljust rosa förra året. Kanske är det temperaturen, vad vet jag. Den har dock många knoppar och verkar må prima, trots att den blev fullständigt nedgnagd av råttor i vintras och att jag dessutom flyttade den i våras då jag såg att den levde. Kanadensiska buskrosor är fina rosor, även om inte alla doftar, tyvärr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *