Karlavägen 43 & 45 sommaren 1964

Karlavägen

Dessa två hus på Karlavägen, Östermalm, hör till miaa favoriter i stan men finns tyvärr inte kvar. De var verkligen speciella och dessutom mycket påkostade. Jag har skrivit om 45:an tidigare, men denna bild hade jag missat. Idag ligger Park Hotell på 43:ans plats och på 45:ans f.d. LKAB-huset. Kvarteret har dessutom öppnats upp vid Park Hotell, som jag för övrigt tycker är en mycket fin byggnad, men nog är det synd att dessa hus revs, precis som fasaderna mot Sturegatan.

Ett svar på “Karlavägen 43 & 45 sommaren 1964”

  1. Vi ser även en dieseldriven Capitolbuss svänga in på Karlavägen från Sturegatan. Sommaren 1964 drogs alla trådbussar in tillfälligt över sommaren, kanske för att dom inte var enmansbetjänade utan krävde både chaufför och konduktör.

    Sommaren tog slut, men trådbusstrafiken återupptogs aldrig.

    Än idag kan man se den brandgula markeringen på trottoarkanten skymta där hållplatsen utanför fd mälarprovinsernas bank låg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *