Yes and I ain’t saying you ain’t pretty

När jag växte upp brukade jag, åtminstone under den första och andra sommaren, lyssna på ett radioprogram som hette smultron och tång. Det presenterades av Pekka Heino, Thomas Gylling och Pontus Enhörning. Vissa melodier som jag upptäckte då har stannat kvar i mitt minne. Jag minns Bobby Darins Words och jag minns framförallt Different drum, fast på den tiden trodde jag att den hette Distant drums. För några månader sedan hörde jag den på radion och försökte googla den, vilket naturligtvis inte alls gick bra. Men i torsdags spelades den på Vurma och jag frågade servitören som berättade att det var Stone Poneys som gjort den. Stone Poneys var en grupp som var verksam i mitten av 60-talet och vars lead singer var Linda Ronstadt. Enligt Wikipedia sjöng de ”folk-rock”, en genre jag inte är speciellt förtjust i, precis som progg. Usch. Nå, låten är trots allt riktigt bra, även om jag tycker lite mindre om den när jag nu vet var den hör hemma. Men jag skall inte avskräcka er, lyssna på Diffrent drum.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *