Trodor i givakt vid lada med trodhus

Lada

En vacker kväll, men mina trodor var på tok för blöta för att läggas in i trodhuset så jag lät dem stå utanför och torka i kvällssolen. Det såg nästan ut som något sorts konceptuellt konstverk. Under sommaren hade jag byggt ett nytt trodhus, eller snarare, byggt upp det gamla med de gamla slitna brädorna, och skulle lägga tillbaka trodorna som förvarats på timmervagnen. Att lägga in dem blöta kändes inte som någon bra idé; dels var de tunga av fukten och dels skulle det ta lång tid för dem att torka.

4 thoughts on “Trodor i givakt vid lada med trodhus

  1. ursäkta mina bristande agrarhistoriska kunskaper, men berätta mer om troda/trodor? att torka hö på? eller till gärsgårn? norrbottnisk term?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *