5 thoughts on “Frank Sinatra sings White christmas

  1. Om Axel Stordahl, son till norska invandrare, blev bara femtio år gammal men hann med att arrangera mängder av sånger för Frank Sinatra, något som Nelson Riddle sedan fortsatte med.

    Artikeln om honom på Wikipedia har en bra karakteristik av hans särart:

    “Stordahl was admired for his skills in framing Sinatra’s voice, creating a soft, opulent sound with swirling strings, understated rhythms and woodwinds. He was one of the first American arrangers to tailor his work to the vocal qualities of a specific singer.”

    Det stämmer ju ganska bra med ditt ljudprov på White Christmas.

  2. Sinatra och Crosby i all ära, men jag sätter faktiskt versionen med Bertil Boo tämligen högt. Hans varma baryton gör sig bra i den svenska versionen av låten. Carl-Uno Sjöblom

  3. Sinatras julalbum the Christmas Album är mycket trivsamt tycker jag. Det har följt mig i många många år och har ett bra urval av julsånger med mycket stämning som får utgöra ett lite “modernare” komplement till den mer traditionella julmusiken jag helst lyssnar på. White Christmas ingår även i det albumet men är dock ingen favorit. Fast jag föredrar Sinatras version framför Crosbys. Den har mer själ tycker jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *