Brf Ordonnansen 4 med fula fönster

Smedsbacksgatan 8

Tack och lov är det sällan man ser riktigt olämpliga fönsterbyten här på Gärdet, åtminstone bland de fina 30-talskåkarna som hör till riksintresset. Brf Ordonnansen 4 på Smedsbacksgatan 8 har dock inte dragit sig för att slänga ut sina gamla 30-talsfönster i kärnvirke och ersätta dem med moderna i lättmetall som kan öppnas åt alla möjliga håll och kanter. Det skall bli intressant att se hur många rutor som fortfarande går att manövrera om 30 år!

Hur det kommer sig att man inte bara renoverade och energieffektiviserade dem kan man fråga sig. Jag begriper det inte. De nya fönstren är klumpiga och inte alls lika fint insatta som de gamla vilket framgår av detta detaljbild. Det är bara att konstatera att föreningens styrelse förstört den gamla fasaden och gett kommande genrationer en verklig anledning att byta fönster.

Ett svar på “Brf Ordonnansen 4 med fula fönster”

  1. Ja vad gör man åt detta oskick! Vå förening klubbade igenom ett byte av våra originalfönster från 1947, som var slitna men av allt att döma i bra grundskick. Argumenten för byte istället för renovering var bl a att ett byte skull hålla minst(”och säkert mkt längre”) 20 år , medan en renovering skulle behöva göras om efter tio år(?!). Att originalfönstren klarat sig i stort sett orörda i nära 70år tyckte ingen spelade ngn roll. Behöver jag nämna att bytet kostar ungefär dubbelt så mycket som en renovering..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *