Tre vackra villor i villastaden Stureby

Styreby 3

Stureby är en intressant stadsdel som började början benämndes området Ersta Villastad men efter protester blev det Stureby. I området finns många fina villor. En av de flottaste är den ni ser på bilden ovan som jag skall försöka ta reda på mer om. Tegel och trä är elegant på en villafasad. Jag gissar att huset spelar i den högre divisionen.

Stureby 2

En klassisk funkisvilla av medelklassmodell gissar jag. Kök, jungfrukammare och vardagsrum/matsal på nedre botten och tre sovrum samt hall där uppe är en kvalificerad gissning. Propert och med en snygg balkong.

Stureby 1

Något mer påkostad funkis med altan en trappa upp och stor balkong utanför vardagsrum och matsal. Snäppet bättre än den förra.

För länge sedan fanns det biograf i Stureby och den såg ut så här. Det måste ha varit en rätt rolig stadsdel en gång i tiden, men nu är både biograf och de flesta butiker ett minne blott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *