Rex Whistler och Lady Caroline Paget

I kretsarna kring Stephen Tennant rörde sig en ung man vid namn Rex Whistler. De hade träffats vid Slade School of Art och Tennant kom att porträtteras av Whistler.

1936 fick Rex Whistler i uppdrag av markisen av Anglesey att göra en muralmålning i matsalen på familjens sommarhus i Wales, Plas Newydd och där kom han att lära känna, och förälska sig i, markisens äldsta dotter, lady Caroline Paget.

Lady Caroline måste har uppskattat den unge konstnären som målade så vackra porträtt av henne, men hon valde trots allt att gifta sig med baron Michael Duff vilket krossade Whistlers hjärta. Han drog ut i kriget och omkom 1944 i Normandie.

Av Whoistlers och lady Carolines kärlekssaga lever fortfarande kvar i muralmålningen i matsalen på Plas Newyd. Bilder på denna och andra målningar av Rex finns här. Där kan ni också läsa den sorgliga berättelsen om de unga tu som aldrig fick varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *