Hubbards Open Sesame på Blue Note

En fantastisk skiva från 1960! Titelspårets intro signalerar att denna skiva hör till de absoluta toppnumren från åren runt 1960. Plattan släpptes på Blue Note BST 84040 detta år och hör till de album som man verkligen bör ha i sin skivsamling.

På den ursprungliga LP:n finns följande spår: “Open Sesame”, “But Beautiful”, “Gypsy Blue”, “All or Nothing at All”, “One Mint Julep”, “Hub’s Nub”. Nummer 2 och 4 hör verkligen till jazzens klassiker kan räknas in i samlingen av mina favoriter.

Medverkar gör Freddie Hubbard (trumpet), Tina Brooks (tenorsax), McCoy Tyner (piano), Sam Jones (bas) och Clifford Jarvis (trummor).

Albumet finns i sin helhet på Spotify för er som föredrar att lyssna på det sättet. .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *