En annan, en mycket bättre Carola

Den finlandssvenska sångerskan Carola Standertskjöld hörde till de största namnen i Finland under 60-talet, men hon fick aldrig något genombrott i Sverige, trots att svenska var hennes modersmål. Precis som de allra flesta finska stjärnor var hon okänd i grannlandet. Synd tycker jag som uppskattar hennes röst och lyssnat en del på hennes inspelningar som finns tillgängliga digitalt (Spotify). På Youtube finns faktiskt några klipp, bl.a. C’est joli la mere och Perfidia. Det fina med Finland är att där finns ett vemod som för det mesta saknas i Sverige.

P2 Dokumentär hade den goda smaken att sända ett program om Carola i söndags. Det finns naturligtvis tillgängligt på sr.se och jag kan verkligen rekommendera det. Lyssna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *