Bygget har avstannat vid Lidingöbro

Förra vårvintern skrev jag om Lidingöbro värdshus och de rivningar som ägt rum där. När jag på nytt besökte platsen på midsommarafton verkade det som som byggnationen helt avstannat. Den kvarvarande flygelbyggnaden står kvar, men är inte skyddad för väder och vind. Delar av källarvåningen har grävts ur byggnaden verkar inte ordentligt uppstagad. Jag förmodar att pengarna tagit slut, ty enligt planerna skulle en konferens- och spaanläggning öppna när i år.

Det är synd på den gamla vackra anläggningen med det utmärkta läget vid vattnet. Något bättre än denna halvmesyr önskar man verkligen. Nu är risken överhängande att det gamla huset helt får falla samman, och det är verkligen trist slut för den anrika anläggningen.

2 thoughts on “Bygget har avstannat vid Lidingöbro

  1. Synd med ett sånt fint hus. Den där pråliga stilen av trähus ämnade för sommarbruk – som huset på djurgården som ska rivas du vet? Det finns så få av dem kvar.

    1. Lindgåren? Jag fotade det idga. det är en fin byggnad från Stockholmsutställningens dagar. Nyklassicistisk funkis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *