Liljevalchs en helt kylig dag i februari

Liljevalchs

Jag var på Vårsalongen en kylig dag i februari. Vädret var vackert och jag fick vänta en stund på mina vänner och passade på att fotografera byggnaden. Carl Bergstens skapelse från mitten av 10-talet väldigt vacker och byggnadens detaljer har ägnats stor omsorg.

Liljevalchs

Fasaden som vetter mot Blå porten är ståtlig och där har man gett plats åt en smärre servering i den pampiga portiken. Stolarna i gjutjärn står helt övergivna i kylan.

Liljevalchs

Jag tycker om att fotografera på vintern. Liljevalchs är en alltigenom vacker anläggning, men när det gäller förfulade byggnader är snön och frosten ett utmärkt medel att ha till hands för att dölja de värsta skavankerna. Tänk på det, när ni ser något fint som ni vill fotografera utan att för den skulle behöva retuschera i efterhand.

2 thoughts on “Liljevalchs en helt kylig dag i februari

  1. Fina bilder. Till mina favoriter hör Skulpturhallen och kasettaket där. Liljevalchs finaste del tycker jag!

    1. Älskar skulpturer! Egentligen borde man sadla om och bli “bildhuggare” istället.

      Ja, kassettaket är mkt fint. Älskar för övrigt även kassetttak. Vill ha ett i min villastadsvilla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *