En dag i city & uppe på söders höjder

Funkiskök från ByggfabrikenIdag har jag varit ute mest hela dagen och det beror nog på att jag inte lämnade hemmet förrän vid halv ett. Lite ansatt, åt jag en hälsofrukost vid halv elvatiden bestående av naturell yoghurt som jag skivade ned päron i. På delikatessrågbrödet bredde jag kaviar och toppade sedan med riven morot. Jättegott!

Väl ute i solen och friska luften fotograferade jag av ett par balkonger som är på väg att skatta åt förgängelsen. Usch vad jag avskyr nya lättmetallkonstruktioner i gammal stil där all särart går förlorad. Promenerade sedan ned till Hamngatan och åt hamburgare med Björn på Max. Gott, och precis vad jag var sugen på. Eftersom jag inte är något fan av att ”gå i affärer” gick jag till HM och köpte strumpor så jag klarar mig resten av året. Är oftast likadan med skjortor och annat som man måste köpa nytt då och då.

Uppe på söders höjder gjorde vi ett besök på Byggfabrikens butik på Tjärhovsgatan. Vilka fin kök de har! Platsbyggda i massiv furu, precis som det skall vara. Inga moduler, allt är skräddarsytt. Bilden här intill kommer från deras webbplats som jag rekommenderar er att besöka. Billigt är det dock inte. Jag har dock svårt fatta logiken i hur man kan riva ut gamla platsbyggda kök och ersätta dem med fula, nytillverkade av undermålig kvalitet. Är man ute efter ett billigare kök, kan jag rekommendera Apparat-köket som är mycket likt de standardkök som kom cirka 1960. Även detta kök håller hög kvalitet, men det är dock inte platsbyggt.

Jag hade helt missat att Svart kaffe bytt ägare och blivit Il cafe. Lite tråkigt tycker jag, som gillade den gamla 90-talskänslan i lokalen. kaffe var dock gott, men klientelet lite väl ansträngt trendigt. Och ja, det fanns surdegsbröd.

Besökte även Beyond Retro. Tyvärr var den vita Levis-jeansjackan för liten, precis som fnaskpälsen i något ljust konstmaterial. Urk, att det skall vara så svårt att bli lite fin!

3 svar på “En dag i city & uppe på söders höjder”

  1. är man på tjärhovsgatan bör man avlägga ett besök på café tjärlek; där kan man avnjuta stans godaste cortado, samt bli hetsad av ägarn till att börja dansa tango.

    1. Kvänumköket är mer som en kuliss. materialen är inte lika bra och snabelhandtagen på luckorna är mest bara dekoration, ty på luckorna låses på konventionellt sätt av gångjärnen. Snedskåpen hade sin storhetstid på 40-talet och i början av 50-talet. jag skulle nog placera kvänumköket en bra bit under Apparatkäket och Byggfabriken allra högst upp, men stort försprång (på en kvalitetsskala).

      Tjärlek, var på gatan ligger det? Jag har inte hört talas om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *