Hösten i en kunglig park i Stockholm

Självporträtt

God morgon! I ärlighetens namn är det väl mer lunchtid, men å andra sidan är det lördag idag och jag har börjat jobba en smula och jag jobbar kväll nuförtin, dvs jag är klar klockan tio och får sedan rusa iväg till valfri kvällsaktivitet om jag inte föredrar att gå hem och lägga mig. Inte så dumt alls faktiskt. Är dessutom förskräckligt nöjd med att springa runt hos äldre människro på Östermalm, det är precis någonting för mig!

Som hemsamarit har man tystnadsplikt, men jag kan i förtroende avslöja att samtliga jag besökt är mer kunniga på området heminredning är valfri expert av idag. Här blandar man friskt olika stilar, man avskyr vita och kala rum och man håller sig då och då med matsal.

Man kan också konstatera att de politiska läget är mycket splittrat i dessa kretsar. Vissa känner sig förföljda av socialister, men an andra tapetserar väggarna med arbetaraffischer från den tid när Per Albin Hansson styrde landet, om inte ännu tidigare. Som ni förstår, gäller det att hålla tungan rätt i munnen.

Så raskt över till humlegården. För er som inte varit där, gå dit! Parken blir vackrare och vackrare för var dag som går. Solen gnistrar och tänder eldar i de gulnande löven och höstvindarna leker med lövmassorna som virvlar omkring för att hela tiden skapa nya mönster på marken i den lövsal som snart är ett minne blott. Det är en sällsam prakt som snart kulminerar när de eldröda löven tänds i trädkronorna, för att strax falla döda ned till marken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *