När jag började polaroidfotografera

Mina första Polaroibilder tog jag sommaren 2001 om jag inte minns fel. Jag hade köpt en gammal och enkel kamera på Myrorna och gick en dag till Wibergs foto för att köpa film. Den sommaren var jag på bilsemester till Skåne och senare på sommaren åkte jag till Gotland. Och jag fotograferade en del under dessa bilresor.
Bilden ovan  är lustig. Jag kan tänka mig att många blir förvånade av ett se mig jeans och för kort t-shirt. Historien bakom min klädsel och denna bild är som följer:

En gång var det en fransk fest i källaren på Birger Jarlsgatan. Jag har glömt vad stället heter, men det ligger precis norr om Spyan. På gården hängde några fina Pernod-tröjor. En tog jag med mig hem.

I en affär på Odengatan hittade jag ett par silverglänsande solglasögon som påminner om dem som Francoise Hardy bär på en av bilderna till skivan Ma jeunesse fout le camp.

Vid en en övergiven gammal bunker kom dessa ting helt till sin rätt. Det är några år sedan nu, men både tröjan och glasögonen har jag kvar. Det var för övrigt en sommaren då jag unnade mig en svensktillverkad rivierasolbränna. Pigment saknas inte i min annars så bleka kropp.

Resten av bilderna finns längst ner på denna sida med polaroidbilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *